2018

Po(w)der Paint

2018 - 11e plek

Dit jaar staat in het teken van de colorrun. Twee deelnemers rennen door de straten van Tiel terwijl ze aan alle kanten poeder over zich heen krijgen.

Op het jaarlijkse parcours straalde deze wagen samen met wel 30(!) figuranten. De figuranten hadden een belangrijke toevoeging omdat zij de colorrun uitbeelden. Dit jaar was er voor het eerst ook een avondcorso. De wagens werden verlicht en reden een route in het donker. Dit was een fantastische toevoeging aan het fruitcorso weekend.

Van de jury ontvingen we 191,4 punten en behaalden daarmee een 11e plek.

Blog Image 3

Het Proces

Deze wagen was voor zowel de plakkers als de lassers een uitdaging. De vormgeving was lastig door de menselijke rondingen. Deze moesten perfect zijn anders kwam het idee van de twee lichamen niet over. Ook voor de plakkers moest hier rekening mee houden in verband met de overgangen tussen de lichamen. Door veel details en verschillende producten is dit uiteindelijk verwezelijkt.

Blog Image 1
Blog Image 2
Blog Image 3

Wist u dat de kleding van de poppen met echte doeken zijn gemaakt? Deze techniek zorgde ervoor dat we plooien en kreukels in de kleding konden nabootsen.

blog

Theresa van Lavieren en Henco van Doorn

Theresa en Henco werken al een aantal jaar succesvol samen aan verschillende wagens. Beide zijn ze gepassioneerd over het ontwerpen van een praalwagen. Waar Theresa nadenkt over de kleuren en de producten, werkt Henco aan de vormgeving en het laswerk. Samen vormen ze een top team!